Kleineella heeft jou nodig !!

 

De Nederlandse stichting Earlybirds en Kleineella slaan de handen in elkaar.
Ongeveer een 5 tal jaren geleden werd de stichting Earlybirds opgericht. Zij fotograferen volledig op vrijwillige basis en op vraag van ouders prematuur geboren baby’s in ziekenhuizen over heel Nederland.  De stichting kent een groot succes en blijft groeien.

Kleineella ontstond ongeveer een jaar geleden en is enkel actief op de dienst neonatologie van het
Hasseltse Jessa ziekenhuis.

Beide concepten verschillen maar het doel is het zelfde ; ouders van prematuur geboren baby’s een blijvende en mooie herinnering geven aan deze soms toch wel moeilijke en emotionele tijd.

De stichting Earlybirds kreeg ook vragen uit Vlaanderen en zij hebben ook binnen ons land hun werking proberen uit te bouwen. Op dit moment willen zij zich enkel verder concentreren op Nederland en daarom zochten zij actief naar een goed alternatief binnen ons land.

Inmiddels werd de vraag gesteld of Kleineella zich verder kan inzetten binnen Vlaanderen.

Als initiatiefneemster van Kleineella ervaar ik bij elke reportage in het ziekenhuis hoeveel dit voor mensen kan betekenen.  Ik ben terecht fier op dit project en wil graag in samenspraak met Earlybirds dit genomen initiatief uitbreiden naar heel Vlaanderen.
Uiteraard is hiervoor nog heel wat werk aan de winkel.
Het huidige concept van Kleineella zal moeten herschreven worden zodat het een haalbaar initiatief wordt voor fotografen die zich binnen dit project vrijwillig willen inzetten. Het wordt ook geen kopie van het Nederlandse voorbeeld Earlybirds. Bedoeling is om het beste uit de 2 organisaties naar boven te halen en zo te komen tot een mooi initiatief voor Vlaanderen.

Uiteraard kan ik dit niet alleen.
Ik ben dus op zoek naar mensen die Kleineella een warm hart toedragen en hierin een kleine of een grotere taak willen opnemen.

In eerste instantie een 2-tal mensen die het door mij geschreven concept onder de loep willen nemen zodat het verfijnd kan worden en die samen met mij in de toekomst de drijvende kracht willen zijn van Kleineella.
We zullen een feitelijke vereniging of een VZW Kleineella oprichten. Dat is een beslissing die ik samen wil nemen en die nog afhankelijk is van een aantal factoren.  

In een latere fase zullen wij op zoek gaan naar fotografen die tijd willen vrijmaken om in bepaalde ziekenhuizen effectief aan de slag te gaan.
Voor een aantal dingen zal ik zeker ook mensen gericht aanspreken.   Maar zoals het met alles is … veel helpende handen maken het werk lichter.

Daarom:

Wil jij hiervoor tijd vrij maken?  en welke rol zie jij jezelf opnemen  ? of ken jij iemand die dit eventueel wel ziet zitten.
Graag een mailtje naar :

kleineellafotografie@gmail.com