Hoe het begon ?Dominique Vandevoort

Met mijn ogen en mijn hart

en door mijn camera kijk ik

naar iets heel bijzonder.

Ook jullie kindje is een
absoluut wonder.


Op 13 oktober 2017 fotografeerde ik mijn eerste prematuurtje. Dat was zo bijzonder dat ik nadien besloot om er verder iets mee te doen. Ik mag me terecht de fiere oprichtster en drijvende kracht noemen achter Kleineella

Wie ben ik ?

 

Ik ben Dominique, geboren in 1965 en reeds meer dan 30 jaar werkzaam in de sociale sector. Van opleiding ben ik maatschappelijk werker. In mijn professionele job doe ik dagelijks waar ik goed in ben, samen met mensen
op weg gaan om het beste uit hen naar boven te halen. 

Enkele jaren geleden was er nood aan een bijkomende uitdaging. Ik begon aan de opleiding fotografie.

Dit groeide al heel vlug uit tot een geweldige passie en heeft me nooit meer losgelaten. 
Begin 2018 behaalde ik mijn diploma als fotografe. Binnen de fotografie gaat mijn liefde uit naar het in beeld brengen van sociale thema's, mensen in hun kwetsbaarheid of in moeilijke leefomstandigheden. Ik vind het een voorrecht om deze mensen te mogen fotograferen en hiermee te laten zien met welke kracht zij in het leven staan.

Einde 2017 fotografeerde ik op de afdeling neonatologie van het Jessa ziekenhuis een 20-tal prematuur geboren baby's. Dit gebeurde ter afronding van mijn opleiding.

De ouders vertelden me dat ze veel steun vonden in de genomen beelden omdat zij er in deze moeilijke periode vaak niet aan toe kwamen. Dit was voor mij de aanleiding om een verdere samenwerking met het ziekenhuis op te zetten en als vrijwillig fotografe me verder in te zetten voor deze ouders en hun kindjes. Ik zocht naar een naam voor dit project. Zo werd Kleineella geboren ...

Wie is Kleineella ?

Maar er staat meer te gebeuren ....
Eind 2018 werden er contacten gelegd door de Nederlandse stichting Earlybirds. Zij hebben reeds een jarenlange ervaring inhet fotograferen van prematuurtjes in heel Nederland. De handen werden in elkaar geslaan en Kleineella zal in de toekomst de ziekenhuizen binnen Vlaanderen voor haar rekening nemen.

Dit zal geleidelijk gebeuren afhankelijk van het aantal ziekenhuizen dat wenst mee te werken en het aantal fotografen dat zich hier vrijwillig wil voor inzetten.


Wanneer jullie dit wensen zal Kleineella ook een reportage maken van jullie kindje.
Aanmelden kan hier:

Kleine Ella

Betekenis logo

 

Vlinders symboliseren voor mij de mensen die ons met liefde omringen en die in gedachten altijd bij ons zijn waarheen we ook gaan of wat we ook doen. 
Kleine Ella werd te vroeg geboren op 03.11.2017. Ik had de eer om haar samen met 
heel wat andere baby's te fotograferen. Ella werd voor mij één van mijn belangrijkste inspiratiebronnen om me verder in te zetten voor prematuur geboren baby's en hun ouders.